De omgeving...

Aan het einde van de karakteristieke lintbebouwing, aan de rand van Tytsjerk hebben wij een voormalige koeienstal getransformeerd tot hoogwaardige B&B. De perfecte uitvalsbasis om het plattelandsleven te ervaren en de omgeving te verkennen.

Tytsjerk is een rustig dorp aan de N355, de provinciale weg die Leeuwarden en Groningen verbindt. Aan de ingang van Tytsjerk ligt het Park Vijversburg. Een mooie plek voor een wandeling waar natuur, kunst en cultuur hand in hand gaan.

Aan de andere zijde van de N355 bevindt zich Wokpaleis Fryslân. Een groot all-you-can-eat restaurant met wereldkeuken en een breed assortiment van gerechten uit verschillende landen.

De natuur- en recreatiegebieden Groenester en de Grote Wielen zijn de groene buffer tussen Tytsjerk en Leeuwarden. Dit waterrijke natuurgebied is geschikt voor dagrecreatie, een wandeling, een fietstocht en watersport. De 18 holes van de Leeuwarder Golfclub “De Groenester” gaan vloeiend over in de natuurrijke omgeving.

De gunstige ligging van Hippe Schuur zorgt ervoor dat je enerzijds kunt genieten van rust en natuur en anderzijds sta je binnen 20 minuten in het levendige centrum van de Friese hoofdstad Leeuwarden. In 2018 was Leeuwarden-Fryslân de culturele hoofdstad van Europa. De rijke geschiedenis, musea, horeca, en winkels zorgen voor een gezellige diverse sfeer in het centrum. Een echte aanrader is een rondvaart door de grachten van Leeuwarden zodat je geen plekje mist van deze prachtige stad.

De perfecte uitvalsbasis om het ongedwongen plattelandsleven te ervaren en Friesland's adembenemende omgeving te verkennen.


In de omgeving...

Bezienswaardigheden en activiteiten


Ontdek & Geniet...

Leeuwarden is tevens één van de elf steden van de Elfstedentocht. De “Tocht der Tochten” begint hier en eindigt hier. Ter hoogte van de finishlijn op de Bonkevaart is in 2019 een kunstwerk geplaatst in de vorm van een Elfstedenkruisje.

Het is zeker de moeite waard om met eigen vervoer een kunstroute langs de Elfstedenroute te maken en op deze manier kennis te maken met de Friese natuur en cultuur.

B&B Hippe schuur is de ideale uitvalsbasis voor een uitstapje naar de Waddeneilanden. De centrale ligging maakt het mogelijk een bezoekje te brengen aan de pittoreske Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De veerboot vanaf Harlingen brengt u naar Vlieland of Terschelling. De veerboot naar Ameland vertrekt vanaf Holwerd en voor een uitstapje naar Schiermonnikoog kunt u opstappen in Lauwersoog. Opstappen op een veerboot naar deze prachtige Waddeneilanden is mogelijk binnen 40 minuten vanaf B&B Hippe Schuur.

Op fietsafstand vindt u De Leeuwerikhoeve Thermen en Beauty. Hier kunt u genieten van een ruim aanbod sauna's , baden, behandelingen en culinaire verwennerij. De ultieme combinatie voor ontspanning, overnachten in comfort in B&B Hippe Schuur in combinatie met wellness in De Leeuwerikhoeve op slechts 4 kilometer.

Ongedwongen genieten in B&B Hippe Schuur...
Ontdek de Omgeving

Huur een e-bike en ontdek de omgeving

E-BIKE: € 20,-/dag

Reserveer  

Reserveren...

Bekijk onze prijzen en beschikbaarheid

Prijzen & Bechikbaarheid

Plan uw verblijf... Bekijk hier de beschikbaarheid van onze kamers en de tarieven.


Reserveren

Reserveringen gaan via onze partner BedandBreakfast.nl


Nu Reserveren


Reserveren kan ook telefonisch, via e-mail of met Whatsapp...


VOLG ONS OP INSTAGRAM

@Hippeschuur